Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3816741, 211 7300233, 6932 297567

Ημέρα Γονιμότητας 2023: “είμαστε πάντα δίπλα σας”

Ημέρα Γονιμότητας (15 Ιουνίου). Η υπογονιμότητα πλήττει περίπου 90 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως. Το πρόβλημα στη χώρα μας έχει σημαντικές διαστάσεις, καθώς ένα στα πέντε ζευγάρια αντιμετωπίζει δυσκολία σύλληψης. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 300.000 ζευγάρια και θεωρείται αρκετά υψηλός για το μικρό πληθυσμιακό μέγεθος της Ελλάδας, εάν συνυπολογίσουμε την υπογεννητικότητα και το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.
H υπογονιμότητα αφορά και τους δύο συντρόφους και σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές έρευνες υπάρχει περίπου ίδια αναλογία σε ότι αφορά τα ιατρικά αίτια της υπογονιμότητας.

Σήμερα τα νέα είναι ενθαρρυντικά:

Η εξωσωματική γονιμοποίηση εξελίσσεται με νέες καινοτόμες τεχνικές που αφορούν όλα τα στάδια της εξωσωµατικής διαδικασίας, από τη λήψη και επεξεργασία του γενετικού υλικού, τη γονιµοποίηση των ωαρίων, την επώαση, έως και τις τεχνικές επιλογής των εµβρύων προς εµβρυοµεταφορά και τη διατήρηση της γονιμότητας.
Περισσότερα: Νέες Εξελίξεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει μητέρα. Η επιστήμη όμως διαρκώς εξελίσσεται και δίνει λύσεις. Έτσι με θέληση, υπομονή και την κατάλληλη ιατρική καθοδήγηση μια γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει.
Περισσότερα: Ηλικία και Γονιμότητα

Με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και εισάγονται αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων.
Περισσότερα: Ταχεία Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν είστε μόνοι.
Στόχος μας να συνεισφέρουμε στη στην πραγματοποίηση του ονείρου σας
για την απόκτηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης οικογένειας.

Στη μονάδα emBIO ο Δρ. Ηλίας Γάτος και η Ομάδα του είναι πάντα δίπλα σας.