Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3816741, 211 7300233, 6932 297567

Κολποσκόπηση

Πότε και γιατί πρέπει να γίνεται η κολποσκόπηση;

Ο έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου (είτε με τη διενέργεια του τεστ Παπανικολάου είτε με τον έλεγχο ανίχνευσης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων – HPV) είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία κάθε γυναίκας. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του τεστ Παπανικολάου ή του HPV παρουσιάσουν κάποια ανωμαλία τότε συστήνεται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα και να διαγνωστεί η βαρύτητα της βλάβης. 

Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση παρατήρησης του τραχήλου υπό μεγέθυνση.

Συστήνεται συνήθως σε περίπτωση υποψίας καρκίνου τραχήλου και δίνει τη δυνατότητα στο γυναικολόγο να εξετάσει τον τράχηλο με την απαιτούμενη λεπτομέρεια. 

Αφού τοποθετηθούν ειδικά διαλύματα στον τράχηλο ώστε να χαρτογραφηθούν οι πιθανές παθολογικές περιοχές, ενδέχεται να συνδυαστεί με λήψη μικρού τεμαχίου ιστού από τον τράχηλο (βιοψία) προκειμένου να γίνει ιστολογική διάγνωση της βλάβης. Δεν είναι απαραίτητο να χρειαστούν όλες οι γυναίκες θεραπευτική παρέμβαση, όταν παρουσιαστεί ένα παθολογικό τεστ Παπανικολάου. Η κολποσκόπηση, με ή χωρίς λήψη βιοψίας, θα καθορίσει εάν και πότε χρειάζεται θεραπεία.

Γενικός Έλεγχος & Κολποσκόπηση

Πακέτο 10
120
  • Κλινική Εξέταση Μαστών
  • Τεστ Παπανικολάου
  • Κολπικός Υπέρηχος (μήτρας, ωοθηκών)
  • Γυναικολογική Εξέταση
  • Κολποσκόπηση
ΝΕΟ

GDPR: Δηλώνω ότι συμφωνώ να καταχωρηθούν τα στοιχεία μου αυτά στη βάση δεδομένων του Πολυϊατρείου emBIO και επιτρέπω την επεξεργασία και τη νόμιμη χρήση τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.