Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3816741, 211 7300233, 6932 297567

Ψηφιακή Μαστογραφία

Η μαστογραφία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα λόγω του ότι μπορεί να αποκαλύψει αλλοιώσεις και αλλαγές στο γυναικείο στήθος πριν ακόμα γίνουν αντιληπτές από την ίδια τη γυναίκα ή το γυναικολόγο με ψηλάφηση.

Χάρη στη μαστογραφία μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού και άλλες παθήσεις.

Η ψηφιακή μαστογραφία έχει καθιερωθεί τα τελευταία 5 χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική ως μια από τις πλέον δημοφιλείς και αξιόπιστες μορφές απεικόνισης του μαστού. Διαφέρει από την αναλογική μαστογραφία ως προς τη διαδικασία καταγραφής της εικόνας του μαστού και έχει το πλεονέκτημα να εντοπίζει εξαιρετικά μικρά ακτινολογικά ευρήματα μεγέθους από 0,1 έως 0,2 mm.

Με τη ψηφιακή μαστογραφία διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία της εξέτασης και λαμβάνονται άμεσα τα αποτελέσματα, ενώ  μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η δόση της ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία καθώς η ψηφιακή μαστογραφία έχει περίπου 25% λιγότερη ακτινοβολία.

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί ιδανική επιλογή για γυναίκες με πυκνό μαστό – συνήθως νεότερες γυναίκες – καθώς μπορεί να προσφέρει πιο καθαρή εικόνα και να βοηθήσει τον εξειδικευμένο ακτινολόγο να κάνει σωστή διάγνωση. Η ψηφιακή μαστογραφία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά την ηλικία των 40 ετών σε ετήσια βάση, ενώ σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό θα πρέπει ο έλεγχος να αρχίζει αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα από την ηλικία των 30-35 ετών.

Στη χώρα μας λειτουργούν σήμερα περίπου 15 ψηφιακοί μαστογράφοι.  Στη μονάδα emBIO λειτουργεί  υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος SELENIA γεγονός που καθιστά το Κέντρο Μαστού της μονάδας emBIO ένα από τα πλέον αξιόπιστα στην Ελλάδα. Παράλληλα η μονάδα emBIO συνεργάζεται και με το Διαγνωστικό Κέντρο Ιατρόπολις.

Η χρήση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών σε συνδυασμό με άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και τεχνικό προσωπικό με επικεφαλής το Δρ. Ηλία Γάτο διασφαλίζει το διαγνωστικό αποτέλεσμα για όλες τις γυναίκες που θα εμπιστευτούν το Κέντρο Μαστού της μονάδας emBIO medical center.