Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι εμείς και οι συνεργάτες μας μπορούμε να ορίσουμε cookies για σκοπούς όπως προσαρμογή περιεχομένου και διαφήμισης.

 Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: "Η Σημασία της Πρόληψης"
 
 
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας, ο δρ Ηλίας Γάτος δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη σημασία του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου από την εφηβεία έως την εμμηνόπαυση.
  • Από ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσει η πρόληψη; Η πρόληψη είναι πολύ πιο σημαντική από τη θεραπεία και ειδικά στη γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει από την εφηβεία με τον εμβολιασμό για τον ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV).  Άρα οι μητέρες δεν πρέπει να ξεχνάνε ποτέ ότι πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
  • Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα σε ετήσια βάση; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ετησίως είναι test Παπανικολάου, κολπικός υπέρηχος και ψηλάφηση μαστών. Με το πέρασμα του χρόνου και φθάνοντας στην αναπαραγωγική ηλικία συστήνεται ορμονικός έλεγχος και σε ειδικές περιπτώσεις εάν συντρέχουν λόγοι που δεν επιτρέπουν την τεκνοποίηση να διαφυλάξει το γενετικό της υλικό (κρυοσυντήρηση ωαρίων).
  • Όταν μια γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση τι πρέπει να προσέχει; Γενικώς η αλλαγή των ορμονών μιας γυναίκας που μπαίνει στην εμμηνόπαυση σχετίζεται με την αύξηση των ποσοστών του καρκίνου του μαστού. Συνεπώς είναι απολύτως απαραίτητη η ετήσια μαστογραφία και ο υπέρηχος μαστών. Επίσης είναι απαραίτητη η μέτρηση της οστικής πυκνότητας λόγω οστεοπόρωσης, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT)και τέλος ο εξειδικευμένος καρδιολογικός έλεγχος για τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να προκύψουν από το καρδιοαγγειακό τους σύστημα.

  • Για το λόγο αυτό το ΕΜΒΙΟ medical center παρέχει ειδικά πακέτα προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου για τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Επίσης σε συνεργασία με τη Β' Καρδιολογική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center όπου λειτουργεί το εξειδικευμένο Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς δίνει τη δυνατότητα συνδυαστικών ελέγχων τόσο σε γυναικολογικά όσο και σε καρδιολογικά προβλήματα.
 
211 7300233 (09.00 - 22.00, 7 ημέρες την εβδομάδα) ή στείλτε e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.