Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι εμείς και οι συνεργάτες μας μπορούμε να ορίσουμε cookies για σκοπούς όπως προσαρμογή περιεχομένου και διαφήμισης.

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER (ENHC)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ emΒΙΟ MEDICAL CENTER ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

 

  Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

    Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για τη γυναίκα, γιατί αφενός δίνει τη δυνατότητα στο γυναικολόγο να επιβεβαιώνει σε τακτική βάση την καλή κατάσταση της γυναίκας και αφετέρου εντοπίζει νωρίς και προλαμβάνει πιθανά γυναικολογικά προβλήματα. Με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο ο γυναικολόγος μπορεί να εντοπίσει και άλλα μη γυναικολογικά προβλήματα και να καθοδηγήσει ανάλογα τη γυναίκα.

    Αρχής γενομένης από την εφηβεία με τον εμβολιασμό για τον Ιό των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV), κάθε υγιής γυναίκα πρέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να παρακολουθείται γυναικολογικά, τόσο για το ετήσιο τεστ Παπανικολάου, όσο και για μια εκτενέστερη γυναικολογική εκτίμηση (κολπικός υπέρηχος και ψηλάφηση μαστών).  Ο έλεγχος αυτός πρέπει να ξεκινά περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών της γυναίκας. Γυναίκες με παθολογικό γυναικολογικό ιστορικό μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε επανεξέταση νωρίτερα από το χρόνο.

    Επίσης η μαστογραφία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα λόγω του ότι μπορεί να αποκαλύψει αλλοιώσεις και αλλαγές στο γυναικείο στήθος πριν ακόμα γίνουν αντιληπτές από την ίδια τη γυναίκα ή το γυναικολόγο με ψηλάφηση. Με τη μαστογραφία μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού και άλλες παθήσεις. Φθάνοντας στην αναπαραγωγική ηλικία  είναι απαραίτητος ο ορμονικός έλεγχος και σε ειδικές περιπτώσεις εάν συντρέχουν λόγοι που δεν επιτρέπουν την τεκνοποίηση να διαφυλάξει το γενετικό της υλικό.

    Με την πάροδο της ηλικίας και την είσοδο στην εμμηνόπαυση είναι απαραίτητος ο έλεγχος οστικής πυκνότητας λόγω οστεοπόρωσης, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) και τέλος ο εξειδικευμένος καρδιολογικός έλεγχος για τις ιδιαιτερότητες που ενδέχεται να προκύψουν στο καρδιαγγειακό τους σύστημα.

    Ειδικότερα σε σχέση με  τα καρδιολογικά  νοσήματα οι γυναίκες σήμερα πληρώνουν, όπως και οι άνδρες, το τίμημα της σύγχρονης ζωής. Η παράταση του μέσου χρόνου ζωής τους - που τις βάζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη μετεμμηνοπαυσιακή φάση - , το εργασιακό στρες, η αλλαγή του τρόπου διατροφής αλλά και το εντυπωσιακά μεγαλύτερο ποσοστό καπνίσματος επιφέρει καρδιαγγειακή νοσηρότητα, δηλαδή υψηλότερα ποσοστά εμφραγμάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση των γυναικών σε σχέση με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, δεδομένου ότι εμφανίζουν διαφορετικές καρδιολογικές παθήσεις σε σχέση με τους άνδρες σε διάφορες ηλικίες.

    H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Σε αυτό το πλαίσιο η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Γυναικολογίας emΒΙΟ medical center και το Κέντρο Γυναικείας Καρδιάε του Β΄Καρδιολογικού τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center (ENHC), συνεργάζονται με στόχο τον ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο της γυναίκας που περιλαμβάνει για πρώτη φορά το συνδυασμό του τακτικού γυναικολογικού ελέγχου με τον εξειδικευμένο έλεγχο της γυναικείας καρδιάς. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δυνατότητα ολοκληρωμένου προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου με τη δημιουργία ειδικών συνδυαστικών πακέτων γυναικολογικού και καρδιολογικού ελέγχου

    Το emBIO είναι  μια από τις μεγαλύτερες μονάδες γυναικολογίας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ευρώπη όπου εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι και θεραπευτικές τεχνικές και διεξάγονται κλινικοί, εργαστηριακοί έλεγχοι και διαγνωστικές εξετάσεις. Ιδρύθηκε το 1997 με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με ευθύνη, συνέπεια και ασφάλεια. Δέκα χρόνια αργότερα μεταφέρεται σε ειδικά σχεδιασμένο ιδιόκτητο κτίριο στο Χαλάνδρι. Η μονάδα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό με επικεφαλής το χειρουργό, γυναικολόγο - μαιευτήρα Δρ. Ηλία Γάτο, ιδρυτικό μέλος του emBIO και Επιστημονικό Διευθυντή της μονάδας.

    Το Β’ Καρδιολογικό Τμήμα (Προληπτικής Καρδιολογίας και Καρδιακής Ανεπάρκειας) του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αναπτύσσει όλους τους τομείς της σύγχρονης κλινικής και εργαστηριακής Καρδιολογίας τόσο σε διαγνωστικό όσο και θεραπευτικό επίπεδο, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα σε όλους τους βασικούς τομείς της κλινικής και απεικονιστικής Καρδιαγγειακής Ιατρικής συμμετέχοντας και σε αρκετές πολυκεντρικές μελέτες. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα κάθε οξύ και χρόνιο καρδιολογικό περιστατικό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Στο Β’ Καρδιολογικό Τμήμα λειτουργεί το Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς, το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα με αυτό το αντικείμενο με επικεφαλής τον Δρ. Ηλία Τσούγκο Διευθυντή του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος & Κέντρου Γυναικείας Καρδιάς του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

    Σκοπός της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ο συνδυασμός των διαφορετικών ειδικοτήτων με στόχο την ολοκληρωμένη πρόληψη και την έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση της γυναίκας κάθε ηλικίας.Σε αυτό το πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένου προληπτικού ελέγχου με ειδικά συνδυαστικά πακέτα γυναικολογικού και καρδιολογικού ελέγχου. Η εξειδίκευση και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των δύο πλευρών εγγυώνται το βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο για την έγκαιρη και έγκυρη πρόληψη όσο και για την αποτελεσματική θεραπεία εφόσον απαιτηθεί.

 

Ενημερωθείτε για τα ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ & ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

2117300233 (09.00 -22.00, 7 ημέρες την εβδομάδα) ή στείλτε e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.