Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3816741, 211 7300233, 6932 297567

Η Μονάδα emBIO

Previous slide
Next slide

Το emBIO είναι η πιο σύγχρονη και μία από τις μεγαλύτερες μονάδες γυναικολογίας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ευρώπη όπου εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι και θεραπευτικές τεχνικές και διεξάγονται κλινικοί, εργαστηριακοί έλεγχοι και διαγνωστικές εξετάσεις.

Επιπλέον, μέσα από εφαρμογές τηλεϊατρικής παρέχεται η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς ιατρικών δεδομένων στη Μονάδα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και από χώρες του εξωτερικού.

Ιδρύθηκε το 1997 με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με ευθύνη, συνέπεια και ασφάλεια. Δέκα χρόνια αργότερα μεταφέρεται σε ειδικά σχεδιασμένο ιδιόκτητο κτίριο στο Χαλάνδρι. Η μονάδα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό με επικεφαλής το χειρουργό, γυναικολόγο – μαιευτήρα Δρ. Ηλία Γάτο, ιδρυτικό μέλος του emBIO και Επιστημονικό Διευθυντή της μονάδας.

Το emBIO έχει συνολική επιφάνεια 3.000 τ.μ., διαθέτει πολλούς και άνετους χώρους αναμονής, ειδική αίθουσα συσκέψεων και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Επίσης, διαθέτει τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται σε μια σύγχρονη ιατρική μονάδα.

Στο emBIO υπάρχουν 5 πλήρως εξοπλισμένα εξεταστήρια με σύγχρονους υπερηχοτομογράφους και αυτόματη καταγραφή δεδομένων σε ειδικό λειτουργικό πρόγραμμα. Στη Μονάδα λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας και καρδιολογικό τμήμα. Επίσης, υπάρχουν  ειδικοί χώροι αποστείρωσης εργαλείων και εξοπλισμού.

Η μονάδα διαθέτει 4 αυτόνομα χειρουργεία τα οποία υποστηρίζονται από αντίστοιχα αναισθησιολογικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς και συνοδεύονται με τον απαιτούμενο εξοπλισμό σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ασφάλεια των ασθενών τόσο κατά τη διαδικασία της εγχείρησης όσο και κατά το προεγχειρητικό στάδιο και την ανάνηψη. Στα χειρουργεία της Μονάδας διεξάγονται ωοληψίες και εμβρυομεταφορές, καθώς και υστεροσκοπήσεις, γυναικολογικές επεμβάσεις και λαπαροσκοπήσεις.

Το Βιολογικό Εργαστήριο αποτελεί την καρδιά της μονάδας. Διαθέτει υπερσύγχρονο ειδικό εξοπλισμό και διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για τη γονιμοποίηση ωαρίων και την καλλιέργεια των εμβρύων στους επωαστήρες που φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι το στάδιο των βλαστοκύστεων. Το προσωπικό του Εργαστηρίου με επικεφαλής την κλινική εμβρυολόγο Ντίνα Κατρανιά εφαρμόζει όλες τις νέες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVM, PGD/PGS, Vitrification, Assisted  Hatching) με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Η χρήση των πλέον καινοτόμων ιατρικών μεθόδων και τεχνολογικού εξοπλισμού στην αιχμή της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση της μονάδας και τον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού, καθιστούν τη μονάδα emBIO medical center πρωτοπόρο στον τομέα παροχής  υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών.

Στη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και γυναικoλογίας emBIO medical center παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.