Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3816741, 211 7300233, 6932 297567

Η σημασία της Πρόληψης

Η πρόληψη είναι πολύ πιο σημαντική από τη θεραπεία για τη γυναίκα σε όλες τις ηλικίες από την εφηβεία ως την εμμηνόπαυση. Ειδικότερα κατά την εφηβεία είναι απαραίτητο  να ξεκινήσει με τον εμβολιασμό για τον ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV).  Άρα οι μητέρες δεν πρέπει να αμελούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια μια γυναίκα πρέπει να ελέγχεται ετησίως με Γυναικολογικό και Μαστολογικό Έλεγχο (test Παπανικολάου, κολπικό υπέρηχο και ψηλάφηση μαστών). Κατά την αναπαραγωγική ηλικία είναι απαραίτητος ο ορμονικός έλεγχος και σε ειδικές περιπτώσεις εάν συντρέχουν λόγοι που δεν επιτρέπουν την τεκνοποίηση υπάρχει επιλογή να διατηρήσει το γενετικό της υλικό (κρυοσυντήρηση ωαρίων).

Κατά την εμμηνόπαυση η αλλαγή στις ορμόνες μιας γυναίκας σχετίζεται με την αύξηση στα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Συνεπώς είναι απολύτως απαραίτητη η ετήσια μαστογραφία και ο υπέρηχος μαστών. Επιπλέον είναι απαραίτητη η μέτρηση της οστικής πυκνότητας λόγω οστεοπόρωσης, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) καθώς και ο εξειδικευμένος καρδιολογικός έλεγχος για τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να προκύψουν από το καρδιοαγγειακό τους σύστημα.

Για το λόγο αυτό το ΕΜΒΙΟ medical center παρέχει ειδικά πακέτα προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου για  γυναίκες κάθε ηλικίας. Επίσης σε συνεργασία με το εξειδικευμένο Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς του ΥΓΕΙΑ παρέχει τη δυνατότητα συνδυαστικών  καρδιολογικών και γυναικολογικών ελέγχων.